GAMO Cloud rieši GDPR

Ako sa chrániť pred likvidačnou pokutou za GDPR

Veľká väčšina firiem dnes na Slovensku využíva bežné riešenia zamerané na IT bezpečnosť ako je antivírus či firewall. Oveľa menej spoločností má však nasadené sofistikovanejšie bezpečnostné nástroje proti novodobým hrozbám, akými sú napríklad ransomvéry alebo útoky spôsobujúce únik údajov, výpadky webov a online služieb. Bezpečnostný incident, ktorý sa môže stať aj u vás a zasiahne systémy s osobnými údajmi, nie je iba vaším bezpečnostným rizikom. Je to tiež udalosť, ktorá spadá pod nariadenie EU o ochrane osobných údajov – GDPR. Jeho neskoré odhalenie, nesprávna eliminácia a tiež jeho neoznámenie Úradu na ochranu osobných údajov sú skutočnosti, ktorými sa vystavujete pokute za porušenie tohto nariadenia.

Čo bude pre vás znamenať nové nariadenie? Nastavenie procesov pre ochranu osobných údajov, investíciu do bezpečnosti, povinnosť zosúladiť všetko s legislatívou. Dôkladnou analýzou procesov či klasifikáciou typov údajov dosiahnutie súladu s nariadením GDPR nekončí. Rovnako dôležitým opatrením je zabezpečenie údajov a systémov proti strate alebo zneužitiu.

Prechodom informačných systémov do GAMO Cloud dokážete chrániť systémy a osobné údaje v súlade s požiadavkami GDPR.

Účinná ochrana osobných údajov a povinné nahlasovanie incidentov je pritom jednou z podmienok GDPR. GAMO Cloud je vybudovaný s maximálnym dôrazom na bezpečnosť a spoľahlivosť. Bol certifikovaný podľa medzinárodných štandardov ISO 27000 – Informačná bezpečnosť a 27018 – ochrana osobných údajov v cloude. Obsahuje bezpečnostné prvky, ktoré sú vo vlastnej serverovni dosiahnuteľné len s vynaložením vysokých nákladov.

Na Slovensku je účinnosť nariadenia EU o ochrane osobných údajov upravená zákonom č. 18/2018 Z.z., jeho účinnosť je od 25.5.2018. Veľa času nezostáva. Nedodržaním povinnosti a porušením pravidiel GDPR sa vystavujete nielen riziku vzniku bezpečnostného incidentu, ale hrozí vám aj pokuta vo výške 4% celkového ročného obratu alebo 20 mil. EUR.

Prevádzkou informačných systémov v cloude rýchlo a efektívne vyriešite požiadavky GDPR pre oblasť IT infraštruktúry. Prechodom do cloudu dokážete navyše znížiť personálne opatrenia a finančné náklady súvisiace s IT. Takto urýchlite a aj zjednodušíte implementáciu procesných či legislatívnych požiadaviek.

Využívanie cloudu je už bežnou praxou, dôverujú mu nadnárodné aj slovenské firmy. Mnohé z nich sú našimi zákazníkmi. S prechodom na cloud máme skúsenosti a dokážeme asistovať pri migrácii

Dátum : 01.03.2018 Autor : GAMO Značky: Cloud