GDPR a Cloud

Zabezpečte si súlad IT infraštruktúry s požiadavkami GDPR a spoľahnite sa na cloud.

Pripravený na GDPR

Prechodom informačných systémov do GAMO Cloud dokážete chrániť systémy a osobné údaje v súlade s požiadavkami GDPR. Účinná ochrana osobných údajov a reportovanie prípadných incidentov je jednou z podmienok GDPR. 
GAMO Cloud je vybudovaný s maximálnym dôrazom na bezpečnosť a spoľahlivosť. Spĺňa medzinárodné normy a bol certifikovaný podľa medzinárodných štandardov. Obsahuje také bezpečnostné prvky, ktoré sú v podnikovej serverovni dosiahnuteľné len s vynaložením vysokých nákladov.
Rozhodnutím sa pre GAMO Cloud bude vaša IT infraštruktúra spĺňať požiadavky GDPR.

GAMO Cloud
rieši GDPR

Zistiť viac

ISO 27001

Garantujeme komplexný prístup k informačnej bezpečnosti v súlade s normou ISO 27001. Týka sa elektronických údajov, dokumentov, informačných systémov, vedomostí. Zahŕňa technickú ochranu proti počítačovým podvodom a tiež rozvoj kvalifikácie zamestnancov.

ISO 27018

GAMO Cloud poskytuje vysokú úroveň bezpečnosti a technologickú vyspelosť. Je certifikovaný podľa ISO 27018 - prvej medzinárodnej normy zameranej na bezpečnosť osobných údajov v cloude. Zákaznícke systémy v GAMO Cloud garantujú ochranu osobných údajov.

Dátové centrum

GAMO Cloud spĺňa požiadavky medzinárodných štandardov TIA 942 pre úroveň Tier III. Je certifikovaný NBU pre SR, aj pre NATO - úroveň dôverné. Všetky dáta a systémy sa nachádzajú na Slovensku.

ZISTIŤ VIAC

Projekty pre GDPR

Prechodom do cloudu dokážete znížiť personálne opatrenia a finančné náklady súvisiace s informačným systémom. V spolupráci s renomovanými partnermi máme pripravené komplexné riešenie GDPR problematiky.

ZISTIŤ VIAC

Neviete si rady s výberom toho správneho riešenia?

NAŠI ŠPECIALISTI VÁM RADI PORADIA

Kde pomáhajú cloudové riešenia GAMO

Cloud systémy pre skupinu TMR

Tatry mountain resorts je top prevádzkovateľom horských stredísk a turistických služieb v regióne strednej a východnej Európy. Svoje IT systémy prevádzkuje v GAMO Cloude.

Nemocnica v cloude s Office 365

Prvá špecializovaná nemocnica v odbore oftalmológia na Slovensku si pre prevádzku svojich IT systémov vybrala GAMO Cloud v kombinácii s balíkom služieb Office 365.

Cloudové služby VDI

Výrobná spoločnosť v GAMO Cloud. Približne 60 používateľov vrátane dizajnérov pracujúcich v 3D, cca 20 pracovných staníc riadiacich výrobu, asi 10 mobilných používateľov na predajných pobočkách v rámci SR.

Aktuality

01 mar

Veľká väčšina firiem dnes na Slovensku využíva bežné riešenia zamerané na IT bezpečnosť ako je antivírus či firewall. Oveľa menej spoločností má však nasadené sofistikovanejšie bezpečnostné nástroje proti novodobým hrozbám, akými sú napríklad ransomvéry alebo útoky spôsobujúce únik údajov, výpadky webov a online služieb. Bezpečnostný incident, ktorý sa môže stať aj u vás a zasiahne systémy s osobnými údajmi, nie je iba vaším bezpečnostným rizikom. Je to tiež udalosť, ktorá spadá pod nariadenie EU o ochrane osobných údajov – GDPR. Jeho neskoré odhalenie, nesprávna eliminácia a tiež jeho neoznámenie Úradu na ochranu osobných údajov sú skutočnosti, ktorými sa vystavujete pokute za porušenie tohto nariadenia.

Čo bude pre vás znamenať nové nariadenie? Nastavenie procesov pre ochranu osobných údajov, investíciu do bezpečnosti, povinnosť zosúladiť všetko s legislatívou. Dôkladnou analýzou procesov či klasifikáciou typov údajov dosiahnutie súladu s nariadením GDPR nekončí. Rovnako dôležitým opatrením je zabezpečenie údajov a systémov proti strate alebo zneužitiu.

Prechodom informačných systémov do GAMO Cloud dokážete chrániť systémy a osobné údaje v súlade s požiadavkami GDPR.

Účinná ochrana osobných údajov a povinné nahlasovanie incidentov je pritom jednou z podmienok GDPR. GAMO Cloud je vybudovaný s maximálnym dôrazom na bezpečnosť a spoľahlivosť. Bol certifikovaný podľa medzinárodných štandardov ISO 27000 – Informačná bezpečnosť a 27018 – ochrana osobných údajov v cloude. Obsahuje bezpečnostné prvky, ktoré sú vo vlastnej serverovni dosiahnuteľné len s vynaložením vysokých nákladov.

Na Slovensku je účinnosť nariadenia EU o ochrane osobných údajov upravená zákonom č. 18/2018 Z.z., jeho účinnosť je od 25.5.2018. Veľa času nezostáva. Nedodržaním povinnosti a porušením pravidiel GDPR sa vystavujete nielen riziku vzniku bezpečnostného incidentu, ale hrozí vám aj pokuta vo výške 4% celkového ročného obratu alebo 20 mil. EUR.

Prevádzkou informačných systémov v cloude rýchlo a efektívne vyriešite požiadavky GDPR pre oblasť IT infraštruktúry. Prechodom do cloudu dokážete navyše znížiť personálne opatrenia a finančné náklady súvisiace s IT. Takto urýchlite a aj zjednodušíte implementáciu procesných či legislatívnych požiadaviek.

Využívanie cloudu je už bežnou praxou, dôverujú mu nadnárodné aj slovenské firmy. Mnohé z nich sú našimi zákazníkmi. S prechodom na cloud máme skúsenosti a dokážeme asistovať pri migrácii

Autor: GAMO
25 okt

GAMO Cloud je 1. cloud riešenie na Slovensku postavené na koncepte SDDC – Software Defined Data Centre. Stali sme sa prvým poskytovateľom na Slovensku, ktorý ponúka služby verejného, privátneho i hybridného cloudu založené na virtualizácii sietí a úložiska. Na platforme VMware sme už na začiatku roka 2016 dokázali vybudovať vlastné moderné dátové centrum. Používame technológie pre mikrosegmentáciu - VMware NSX, a zároveň virtualizáciu storage - VSAN. Týmto sa zaraďujeme ku technologickej špičke, čo potvrdzuje aj VMware vo svojich prezentáciách po celom svete.

Naši zákazníci, ktorí využívajú cloudové služby GAMO, majú k dispozícii flexibilné virtuálne dátové centrum, v ktorom je možné ľubovoľne škálovať zdroje i výpočtový výkon, presúvať pracovnú záťaž medzi privátnym a verejným cloudom a chrániť svoje dáta pokročilými bezpečnostnými funkciami.

 

KONTAKTUJTE NÁS »

Autor: GAMO
27 apr

Inšpirujte sa príbehom výrobnej spoločnosti, ktorá funguje v GAMO Cloud. Z cloudu bežia nielen všetky servery, ale riadia sa aj výrobné linky. Na približne 90 virtuálnych desktopoch pracujú aj dizajnéri využívajúci 3D výkon akcelerovaný z cloudu.

Vďaka prechodu IT systémov a aplikácií do GAMO Cloud a využívaniu VDI desktopov sa výrazne znížil počet zásahov realizovaných IT oddelením. „Pracovníci nezaznamenali žiadny diskomfort pri práci s novým prostredím. Vytvorenie „nového PC“ práve prijatému zamestnancovi trvá len chvíľu a k dispozícii sú aj takmer okamžité zmeny v aplikáciách pre všetkých používateľov. Namiesto riešenia prevádzkových problémov tak IT oddelenie venuje ušetrený čas zavádzaniu noviniek a požiadaviek pre iné oddelenia. To všetko s cieľom zefektívniť výrobný a obchodný proces v spoločnosti,“ dodáva na záver článku Ľubomír Repiský, IT manažér K-system spol. s r.o.

Zobraziť celý článok na etrend.sk:
https://www.etrend.sk/technologie/ako-to-vyzera-ked-cela-firma-prejde-do-cloudu.html


 

Autor: GAMO

Kontaktujte nás

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Späť